Ontwerp Veilige Omgeving

Creëren van een veilig woongebied met een nieuwe halte voor Spoorzone-Amstelwijck

Ontwerp Veilige Omgeving heeft een ontwerpwedstrijd opgezet voor een nieuwe wijk in Dordrecht. Met als doel: het creëren van een veilig woongebied met een nieuwe halte voor een lightrailverbinding voor Spoorzone-Amstelwijck, waarbij aandacht is voor de externe veiligheid en het klimaat.

Voor dit project zijn vier van onze studenten bezig geweest met het optimaal combineren van leven, functie en biodiversiteit waarbij wonen en natuur letterlijk en figuurlijk centraal staan, wat terugkomt in de slogan van het project: ‘The integration of life and purpose’. Door onze gebiedsidentiteit te koppelen aan een groen middelpunt dat zorgt voor de verbinding van de wijk met de aanliggende gebieden, hebben de studenten de eerste prijs in ontvangst mogen nemen.

“Een groene muur met ingebouwde woningen zorgt voor een naadloze combinatie tussen gezond en veilig wonen in een natuurlijke sfeer.”

Locatie

Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem
Kamer A0.05

Contact

026 36 58 394
info@burobuilt.nl